L’estimulació magnètica funcional (EMF) és una teràpia molt còmoda, indolora i eficaç per tonificar els músculs del sòl pelvià. Consisteix a utilitzar camps electromagnètics de diferent intensitat per restaurar l’equilibri cel·lular.
Les cèl·lules del nostre cos generen impulsos elèctrics per dur a terme diverses funcions. L’EMF actua sobre aquesta activitat bioquímica quan les cèl·lules estan danyades i afavoreix la vasodilatació i l’aportació de nutrients localment.
Pot ser útil per tractar incontinències urinàries lleus o moderades i prolapses lleus provocats per una debilitat de la musculatura del sòl pelvià, o per tractar la falta de to vaginal després d’un embaràs, part, cirurgies en l’àrea urogenital o la menopausa. Tot i això, cal valorar prèviament cada cas i el tractament ha de ser sempre pautat per un expert.
En què consisteix
La pacient només ha de seure sense desvestir-se en una còmoda butaca connectada a un programa regulable i adaptat al tractament que s’ha d’aplicar en cada cas. El programa posa en marxa l’emissió de pulsions electromagnètiques de diferent freqüència que tonifiquen la musculatura del sòl pelvià de manera automàtica.
- Diagnòstic personalitzat
El programa de tractament s’estableix amb un diagnòstic individualitzat per a cada pacient.
- Sessions
Les sessions solen durar entre 20 i 30 minuts, i cada setmana se’n poden fer dos o tres, encara que, si s’associa a un tractament de làser vaginal, podria fer-se una sessió setmanal.
- Durada
La durada del tractament varia en funció de l’evolució de la pacient.
- Recuperació
És un tractament no invasiu i indolor i sense cap efecte secundari conegut.
A qui va dirigit el tractament?
- Incontinència urinària lleu d'esforç, mixta o d'urgència i incontinència fecal lleu.
- Falta de to vaginal després d'un embaràs, part, cirurgies en l'àrea urogenital o la menopausa.
- Prolapses lleus.
- Ajuda a accelerar la rehabilitació després de cirurgies en l'àrea urogenital.
Resultats esperats i avantatges
Els resultats depenen de cada cas i de l’evolució de cada pacient. En general, després de les primeres tres sessions, ja es poden començar a notar canvis positius.
- Tractament ambulatori.
- No invasiu.
-
La pacient pot caminar sense dificultat després del tractament.
- Alta taxa d'èxit i satisfacció.
- No requereix cap preparació.
Preguntes freqüents
Quantes sessions de cadira d'estimulació magnètica se solen fer, de mitjana?
És habitual fer-ne entre 12 i 16 sessions. Tanmateix, depèn de cada cas i de si s’associa a algun altre tractament regeneratiu.
Es noten les contraccions?
Sí. Durant l’estimulació, la pacient és conscient del ritme de les contraccions musculars, però són molt suaus i el ritme es va adaptant de manera progressiva. Sentir aquest ritme pot ser útil i servir de guia per fer alguns exercicis a casa, si ho recomana el professional encarregat. També actua sobre els músculs de la regió lumbar, que connecten amb el sòl pelvià, de manera que també pot millorar els dolors lumbars.
Té efectes secundaris o alguna contraindicació el tractament amb cadira d'estimulació magnètica?
No té cap efecte secundari conegut. Només està contraindicada en cas d’embaràs i quan hi ha contractures musculars a causa d’una hipertonia muscular, que poden aparèixer de forma natural.
És una alternativa a la fisioteràpia del sòl pelvià?
No. Es tracta d’una tècnica que fa temps que s’utilitza com una ajuda complementària per tractar problemes lleus d’incontinència urinària. Però no substitueix la fisioteràpia i té algunes contraindicacions, per la qual cosa només s’ha d’aplicar amb indicació mèdica.
Descobreix les experiències de les nostres pacients
Ho recomano 100%
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Curabitur consectetur euismod tellus, vel pretium nulla. Vestibulum lobortis venenatis erat vel rhoncus. Phasellus volutpat tortor vitae nisl pharetra tristique. Sed ac nisi congue, posuere felis tincidunt, consequat risus. “
Carmen Rodríguez, Barcelona
Tractaments relacionats
Làser de recuperació funcional
Làser de recuperació funcional
El tractament amb làser indueix una resposta regenerativa cel·lular que afavoreix la síntesi de col·lagen i la vascularització dels teixits,...
Veure mésHidratació vulvovaginal
Hidratació vulvovaginal
El tractament de la zona genital amb àcid hialurònic és una de les tècniques que podem utilitzar per hidratar l'àrea...
Veure mésBio-regeneració amb plasma ric en plaquetes (PRP)
Bio-regeneració amb plasma ric en plaquetes (PRP)
Les plaquetes activen de forma natural la capacitat de regeneració dels teixits. Per això s'utilitzen amb finalitats terapèutiques en la...
Veure mésCarboxiteràpia
Carboxiteràpia
Consisteix en la infiltració de diòxid de carboni (CO2) als teixits per fomentar un augment de la circulació sanguínia i...
Veure mésEmpelt de teixit gras
Empelt de teixit gras
S'aplica en l'àrea urogenital per estimular la regeneració del teixit. Millora la hidratació, la tonicitat i la lubricació de la...
Veure mésMesoteràpia regenerativa
Mesoteràpia regenerativa
És una tècnica mèdica que permet introduir vitamines i substàncies actives a través de microinjeccions superficials en la pell i...
Veure mésDespigmentació íntima
Despigmentació íntima
L'enfosquiment de la pell de la zona íntima en la dona és un fet associat a l'envelliment. Per tractar aquest...
Veure mésLabioplàstia
Labioplàstia
És una intervenció quirúrgica que es fa per reduir, remodelar o corregir asimetries en els llavis majors o menors de...
Veure mésFisioteràpia del sòl pelvià
Fisioteràpia del sòl pelvià
Els canvis hormonals i les postures mantingudes tenen un impacte en la musculatura del sòl pelvià. Moltes vegades no es...
Veure mésRadiofreqüència
Radiofreqüència
És una teràpia d'activació cel·lular que estimula la formació de col·lagen i elastina i augmenta el flux sanguini, per la...
Veure més