Fecundació in vitro
Què és la fecundació in vitro
La Fecundació in vitro (FIV) és una tècnica de reproducció assistida que consisteix a extreure els òvuls de la dona i fecundar-los en el laboratori amb els espermatozoides de la seva parella o d’un donant de semen. D’aquesta manera s’obtenen un o diversos embrions que, posteriorment, es transfereixen a l’úter matern per aconseguir-ne la implantació i el desenvolupament.
Prèviament, cal fer un estudi de fertilitat per fer el diagnòstic i determinar si la FIV és el tractament adequat.
Si es vol, o està indicat des del punt de vista mèdic, també es pot fer un test genètic preconcepcional, que permet estudiar aproximadament 300 malalties d’origen hereditari que no solen manifestar-se, i que podrien ser transmeses al futur nadó. Aquest test es realitza tant a la futura mare com a la parella, i al nostre centre s’aplica també a les donants d’òvuls i als donants de semen.
Un cop realitzats aquests estudis, la dona haurà d’iniciar un tractament hormonal d’estimulació ovàrica, per obtenir els òvuls que posteriorment seran fecundats al laboratori i preparar l’úter per a la implantació de l’embrió.
Descobreix en aquest vídeo tot el procés FIV de la mà dels nostres especialistes:
Quines són les fases del tractament
El procés des que comences el tractament fins que es transfereix l’embrió dura aproximadament un mes i consta de les fases següents:
Visita amb el teu Ginecòleg/òloga
Tractament d’estimulació ovárica
Extracció d’òvuls
Processament de la mostra de semen
Inseminació dels òvuls i cultiu dels embrions
Transferència de l’embrió o dels embrions
A qui va dirigit
La fecundació in vitro s’aconsella a aquelles parelles en què:
- La dona presenta obstrucció de les trompes de Fal·lopi.
- La dona presenta alteracions al coll d’úter.
- La dona presenta alteracions en l’ovulació.
- La dona presenta un problema d’endometriosi.
- L’home presenta alteracions de qualitat i/o quantitat dels espermatozoides.
- Parelles amb problemes immunològics d’incompatibilitat.
- Parelles amb esterilitat d’origen desconegut.
- Parelles que s’han sotmès a altres tècniques de reproducció assistida sense èxit.
- Parelles en què, en un o tots dos, s’ha practicat una anticoncepció definitiva (lligament de trompes i/o vasectomia).
- Parelles en què l’home té un risc de transmetre alguna malaltia a la seva descendència.
- Dones sense parella que volen tenir un fill.
- Parelles de dones homosexuals que volen tenir un fill.
Taxes d’èxit
Per què escollir-nos
Som pioners en medicina de la reproducció
Ens avalen més de 80 anys d’experiència i disposem d’un equip de professionals molt qualificat i especialitzat. En el nostre centre es va gestar el naixement del primer bebè proveta espanyol (1984) i es va fer el primer tractament de donació d’òvuls a Espanya, que va culminar amb el naixement de bessonada (1988).
Atenció personalitzada
Us acompanyem durant tot el procés, i us oferim tractaments personalitzats i adaptats a les vostres necessitats, així com la possibilitat de contactar directament i en qualsevol moment amb el nostre equip mèdic.
Àmplia experiència, qualitat i tecnologia capdavantera
Disposem d’un dels laboratoris de fecundació in vitro més importants d’Europa, on fem més de 3.000 cicles (tractaments de reproducció assistida) l’any. Posem al vostre abast els últims avenços en reproducció assistida, com la microinjecció espermàtica i el seguiment del desenvolupament embrionari en temps real (monitorització dinàmica).
Altes taxes d’èxit
El 25% de les nostres pacients vénen de tractaments fallits en altres centres. No obstant això, les nostres taxes d’èxit se situen al voltant del 45-55% en un primer intent i al voltant del 80% global acumulada.
Suport psicològic en cas de sobrecàrregues emocionals
T’oferim suport psicològic en cas de sobrecàrregues emocionals, efecte molt comú entre les dones que se sotmeten a tractaments de reproducció assistida.
Testimonis
Elena, 44 anys, Sant Cugat (Barcelona)
Sóc advocada i el meu marit també, així que, com moltes altres parelles, per qüestions professionals vam anar deixant passar els anys i la idea de ser pares de costat fins que en complir els 39 anys em vaig plantar i vaig pensar: “ara o mai”. Però no vam tenir sort i al final vam haver de recórrer a la reproducció assistida. Després de diversos tractaments fallits vaig complir els 42 i gairebé estàvem disposats a tirar la tovallola… Però ens van aconsellar venir a la Dexeus on ens van ajudar a recuperar la il·lusió. Després de dos intents més, a la tercera FIV em vaig quedar embarassada… de bessons! Els primers tres mesos no m’ho creia! I tot i que no ha estat fàcil, animem a totes les parelles que segueixin endavant, almenys mentre existeixi una possibilitat.
Més informació i preus
Quin és el millor tractament per a mi?
Si no saps quin tractament s’adapta més a tu, prova el nostre prediagnòstic online