Truca'ns al:

Assaig clínic PEARL

Què es l’assaig clínic PEARL

A Dexeus Dona hem posat en marxa un assaig clínic per tal de valorar si el fet d’afegir una dosi suplementària de l’hormona luteïnitzant recombinant (rhLH) a la medicació habitual que s’administra en els tractaments d’estimulació ovàrica, pot millorar els resultats de les pacients que ofereixen una resposta baixa a aquests tractaments tot i tenir una reserva ovàrica normal. L’hormona luteïnitzant és un compost hormonal present de manera fisiològica al cicle ovàric de la dona.

El protocol habitual que se segueix en aquests casos de baixa resposta és suggerir a les pacients que facin un nou cicle de FIV augmentant la dosi de medicació hormonal en el tractament destimulació. Amb aquest assaig, es pretén valorar si, en aquests casos, la suplementació d’aquest rhLH, en dosis més grans de les presents de manera fisiològica, pot proporcionar millors resultats que els tractaments que
només administren la medicació hormonal habitual.

L’objectiu final de l’estudi és dissenyar un tractament més personalitzat i adequat per a aquest grup de dones que, tot i comptar amb una reserva ovàrica normal, no ofereixen una bona resposta al tractament habitual i augmentar així les possibilitats d’aconseguir un embaràs.

La participació en aquest estudi és voluntària i no suposa cap risc afegit ni canvis en el protocol dactuació quant a les visites de control i seguiment mèdic que es realitza a les dones que estan realitzant un cicle de fecundació in vitro amb la medicació habitual.

Beneficis

L’avantatge per a les pacients que participin en aquest estudi és que obtindran de manera gratuïta la medicació necessària per a l’estimulació ovàrica del cicle de fecundació in vitro que hagin de fer.

En què consisteix

Les pacients que participin a l’estudi es dividiran en dos grups de forma aleatòria, mitjançant un sistema informàtic automatitzat. Un grup només rebrà la medicació convencional de 300 UI gonadotropines (Gonal F), i l’altre afegirà a les gonadotropines un suplement de 150 UI del component hormonal rhLH.

Abans de començar amb l’estimulació, les pacients dels dos grups han de prendre anticonceptius orals per programar el tractament. Tal com es fa habitualment abans de qualsevol estimulació ovàrica. Cinc dies després de la darrera pastilla anticonceptiva es farà una ecografia.

Posteriorment, s’iniciarà el tractament d’estimulació, ja sigui només amb la medicació convencional o amb el suplement afegit de rhLH.

Els controls de seguiment i monitorització en tots dos grups seran els habituals en un cicle de FIV, amb analítiques hormonals i ecografies. La punció es realitzarà quan sigui el moment òptim per obtenir el nombre més gran d’ovòcits.

Quan aquests s’hagin extret i hagin estat inseminats i fecundats, es deixaran en cultiu fins al dia 5 de desenvolupament i posteriorment es transferirà un embrió a les pacients que hagin obtingut un blastocist de qualitat per poder donar lloc a un embaràs. La resta dembrions sobrants que compleixin els criteris necessaris es criopreservaran per a futures transferències, seguint la pràctica clínica habitual.

L’estudi ha estat aprovat pel Comitè Ètic de Recerca Clínica del Grup Hospitalari Quironsalud-Catalunya.

Qui pot participar

L’estudi serà dut a terme i supervisat per l’equip mèdic de Dexeus Dona. S’adreça a pacients que tinguin previst fer un tractament de Fecundació in vitro i que compleixin els requisits següents:

Tenir entre 35 i 40 anys.
Haver realitzat prèviament un tractament d’estimulació ovàrica o cicle de FIV en què no hagi obtingut una bona resposta, tot i tenir una reserva ovàrica normal.
Indicació mèdica de Fecundació in vitro.

Participa

Si estas interessada en participar en aquest assaig, sol.licita més informació en: