Truca'ns al:

Assaig clínic 2-SHOT

Què és l´assaig clínic 2-SHOT

L’objectiu de l’estudi 2-SHOT és avaluar dos protocols diferents d’estimulació ovàrica en dones que desitgin realitzar un tractament de preservació de la fertilitat per causa social.

Habitualment, en els tractaments d’estimulació ovàrica se sol administrar una medicació a l’inici del cicle per a induir el desenvolupament de múltiples fol·licles. Aquesta medicació conté una hormona específica: l’hormona folículoestimulante recombinant (FSHr), que s’ha d’administrar durant uns 10-12 dies.

No obstant això, s’ha comprovat que aplicar una única injecció subcutània d’una altra medicació que exerceix una acció prolongada per a estimular els ovaris, la corifolitropina alfa (CFA), també impulsa el creixement fol·licular múltiple durant els primers 7 dies d’estimulació, la qual cosa simplifica el procés. A més, la seva eficàcia quant a ovòcits recuperats, taxa de naixements i resultats d’embaràs és similar a la que s’obté quan s’utilitza només l’hormona FSHr.

Tenint en compte els bons resultats de la medicació d’acció estimulant ovàrica prolongada (CFA) i amb la finalitat de valorar si podria reduir-se el nombre d’injeccions que comporta l’administració de *gonadotropinas per a aconseguir que el tractament també resulti més còmode per a la pacient, l’estudi 2-SHOT pretén comparar els resultats de dues estratègies diferents d’estimulació ovàrica: l’habitual, que aplica una única injecció de CFA a l’inici del cicle i posteriorment la medicació *FSHr, i una altra nova que consisteix a aplicar dues injeccions de CFA de manera seqüencial: una en la primera fase del cicle i una altra a partir del dia 5 d’estimulació.

En què consisteix

En aquest estudi es preveu incloure un total de 194 pacients. La seva durada és la que correspon a un cicle de preservació de la fertilitat habitual: entre 15 i 30 dies. És un assaig clínic aleatoritzat, cosa que significa que les pacients s’assignaran a cadascuna de les dues estratègies d’estimulació ovàrica de manera aleatòria, mitjançant un sistema informàtic automatitzat.

En tots dos grups es realitzaran els controls habituals en un cicle de fecundació in vitro, amb ecografia i analítiques de monitoratge. La punció ovàrica es realitzarà quan sigui el moment òptim per a obtenir el major nombre d’ovòcits.

L’estudi ha estat aprovat pel Comitè Ètic de Recerca Clínica del Grup Hospitalari Quirónsalud-Catalunya i l’Agència Espanyola del Medicament i Productes Sanitaris, d’acord amb la legislació vigent i el Reglament Europeu pel qual es regulen els assajos clínics amb medicaments.

Beneficis

Si participes en aquest assaig rebràs de manera gratuïta la medicació per a realitzar el tractament d’estimulació ovàrica. Un altre avantatge: si se t’assigna al grup d’estudi, se t’administraran menys injeccions que en un cicle d’estimulació habitual.

Qui pot participar

La participació en l’estudi ha de ser valorada per l’especialista de manera individual en cada cas, però en general s’han de complir aquests requisits:

Dones entre 18 i 40 anys.
Dones que desitgin preservar els seus òvuls per causa social.
Analítica antimulleriana (AMH) ≤ 3 ng/mL.
IMC 18-30. Pes superior a 50 kg (en dones ≤ 36 anys, més de 60 kg).

Participa

Si estas interessada en participar en aquest assaig, sol.licita més informació en: