Inseminació artificial
Què és la inseminació artificial
La inseminació artificial és una tècnica de reproducció assistida que consisteix a facilitar la trobada de l’òvul i els espermatozoides dipositant el semen a l’úter de la dona.
La inseminació pot ser:
- Conjugal: el semen procedeix de la teva parella.
- De donant: el semen procedeix d’un banc de semen.
La selecció de la mostra de semen és competència dels bancs de semen, els candidats són sotmesos a un rigorós examen amb la finalitat d’evitar la possible transmissió de malalties a la descendència. Aquest examen inclou, a més de l’estudi de semen (seminograma), un estudi genètic (cariotip) i un estudi de malalties infeccioses (hepatitis, sífilis, sida…).
Quines són les fases del tractament
El procés des que comences el tractament fins a la inseminació dura aproximadament un mes i consta de les fases següents:
Primera visita
Tractament hormonal
El dia de la inseminació
Recollida i processament de la mostra de semen
Descongelació i preparació de la mostra del donant
Inseminació
A qui va dirigit
La inseminació artificial es recomana a:
- Parelles en què l’home té alteracions lleus i moderades de qualitat i/o quantitat dels espermatozoides.
- Parelles en què la dona presenta alteracions al coll de l’úter que impedeixen el pas dels espermatozoides des de la vagina fins a l’interior de l’aparell genital.
- Parelles amb esterilitat d’origen desconegut.
- Parelles en què l’home presenta una alteració greu o irreversible del semen.
- Parelles en què l’home té un risc de transmetre alguna malaltia a la seva descendència.
- Dones sense parella que volen tenir un fill.
- Parelles de dones homosexuals que volen tenir un fill.
- Parelles que no volen acudir a la Fecundació in vitro.
Demana hora amb un dels nostres ginecòlegs del Servei de Medicina de la Reproducció i t’assessorarà sobre quin és el tractament que s’adapta millor al teu cas i a les teves necessitats.
Taxes d’èxit
Taxa acumulada IAC/IAD
Per què escollir-nos
Seguiment exhaustiu
Portem a terme un seguiment exhaustiu amb controls d’ovulació per determinar el dia exacte d’ovulació i així aconseguir que una única inseminació per cicle sigui suficient.
Suport psicològic en cas de sobrecàrregues emocionals
T’oferim suport psicològic en cas de sobrecàrregues emocionals, efecte molt comú entre les dones que se sotmeten a tractaments de reproducció assistida.
Continuem mantenint les mateixes taxes d’èxit d’embaràs
El 25% de les parelles que passen pel nostre Servei de Reproducció vénen de tractaments fallits en d’altres centres. Així i tot, continuem mantenint les mateixes taxes d’èxit d’embaràs.
Som pioners en medicina de la reproducció
Ens avalen més de 80 anys d’experiència i disposem d’un equip de professionals molt qualificat i especialitzat. En el nostre centre es va gestar el naixement del primer bebè proveta espanyol (1984) i es va fer el primer tractament de donació d’òvuls a Espanya, que va culminar amb el naixement de bessonada (1988).
Facilitats i servei d’urgències 24 hores
Totes les consultes i proves mèdiques poden fer-se al mateix centre: inseminació en consulta, sense ingrés ni anestèsia; extracció d’òvuls; laboratori propi de fecundació in vitro i andrologia. I oferim un servei mèdic d’urgències de 24 hores.
Testimonis
Laura, Manresa (Barcelona)
Em vaig casar als 33 anys. Sempre havia pensat que seria mare de seguida, però em vaig separar un any després, així que no vaig poder complir aquest desig. No obstant, vaig canviar de feina i vaig fer amistat amb una companya que tenia una filla preciosa de tres anys. Un dia parlant, em va explicar que havia decidit ser mare sense tenir parella. Així que vaig estar donant voltes al tema, i, al final, em vaig animar! A Dexeus Dona, que era el centre on ella va fer el tractament, em van informar de totes les opcions i, com que jo acabava de fer els 36 i no tenia problemes de fertilitat, vaig decidir provar la inseminació artificial, que és un procés més ràpid que la Fecundació in vitro. No estava gaire segura de si ho aconseguiria, i em vaig mentalitzar per si la cosa s’allargava, però em vaig quedar al segon intent i acabo de ser la mare. No puc estar més feliç!
Més informació i preus
Quin és el millor tractament per a mi?
Si no saps quin tractament s’adapta més a tu, prova el nostre prediagnòstic online