ICSI

Què és la ICSI

La ICSI, per les sigles en anglès (Intra Cytoplasmic Sperm Injection) és una tècnica utilitzada en molts dels tractaments de fecundació in vitro. Consisteix en la inseminació d’un òvul mitjançant la microinjecció d’un espermatozou.

Els passos previs i posteriors a la inseminació són els mateixos que en una fecundació in vitro clàssica. L’òvul es fecunda, es converteix en preembrió i es transfereix a l’úter perquè en continuï el desenvolupament.

La ICSI va néixer el 1992 per tractar casos d’esterilitat masculina com oligozoospèrmia (baixa concentració d’espermatozoides), astenozoospèrmia (baixa mobilitat) o teratozoospèrmia (pocs espermatozoides amb la morfologia adequada), entre d’altres. La seva aplicació ve determinada pel ginecòleg, andròleg o embriòleg, depenent de les característiques seminals. També està indicada en casos d’esterilitat sense diagnòstic o en errors anteriors de fecundació.

Entre 2-4 hores després de la recuperació dels oòcits, l’embriòleg elimina les cèl·lules fol·liculars que envolten els oòcits permetent així una observació més detallada dels mateixos. Els oòcits es classifiquen segons el grau de maduració i es guarden en plaques de cultiu dins de l’incubador. Únicament els ovòcits madurs són microinjectats.

Un cop finalitzat el procés, els ovòcits es guarden en plaques de cultiu degudament identificades, a 37º de temperatura i condicions d’humitat i gasificació apropiades fins al dia següent, moment en què l’embriòleg controlarà si s’ha produït o no la fecundació.

Visió de Microinjecció espermàtica (ICSI).

Testimonis

Paula, Sant Cugat (Barcelona)

La meva parella i jo vam decidir visitar-nos a Dexeus Dona perquè fa més d’un any que intentàvem aconseguir un embaràs sense èxit. Jo tinc 34 anys i ell 39, així que ens va estranyar. Ens vam fer un test de fertilitat de parella i en el meu cas tot estava bé, però a l’anàlisi de l’esperma van detectar algun problema de mobilitat que impedia concebre de manera natural. Així que ens van aconsellar fer una FIV, per poder realitzar la fecundació al laboratori mitjançant una tècnica anomenada ICSI, que consisteix a introduir directament l’espermatozoide a l’òvul mitjançant una microinjecció. Ens vam quedar una mica preocupats, però ens van dir que hi havia moltes possibilitats que anés bé, així que ens vam animar. Vam trigar uns quants mesos més perquè vaig haver de fer un tractament d’estimulació ovàrica, però la veritat és que va anar molt bé, i l’embrió es va implantar a la primera.