Consells per quedar-se embarassada

En general, es pensa que si es tenen relacions sexuals prop del dia de l’ovulació segurament hi haurà embaràs, però això no sempre és així.

En realitat, la nostra espècie té un baix poder reproductiu, de manera que la possibilitat d’embaràs, quan el contacte sexual és en el període de l’ovulació, en una parella menor de 35 anys i sense cap factor d’infertilitat, és només de 18 a 35% per mes.

No obstant això, cal tenir en compte que després dels 35 anys la fertilitat de la dona disminueix als 40 anys i la seva probabilitat mensual d’aconseguir un embaràs és de menys del 10%. Tanmateix, això no vol dir que l’embaràs sigui impossible després d’aquesta etapa.

De moment, si el teu pla és ser mare, pren nota d’algunes coses que has de tenir en compte:

Suprimeix o redueix el consum de tabac i alcohol.

No prenguis medicaments si tens un retard menstrual.

Vacuna’t, si és necessari, contra el tètanus, hepatitis B i rubèola.

Practica una activitat física adequada.

Controla el pes i la dieta.

Demana hora per a una visita amb nosaltres.

La bona evolució de l’embaràs, la salut del fetus i del nadó, així com el seu correcte desenvolupament posterior, depenen en gran part de la salut de la seva mare i de les cures que hagi rebut abans de la gestació.

També l’assistència mèdica a l’embaràs no ha de començar en produir-se la primera falta menstrual, sinó que ha de precedir la gestació.

L’avaluació preconcepcional de les condicions físiques, biològiques i psíquiques de la futura mare, així com del seu entorn, possibiliten situar en les millors condicions possibles de salut, ajudant-la a escollir el moment més òptim per a l’inici de l’embaràs. Aquest objectiu és encara més urgent en el cas de parelles que hagin tingut problemes en anteriors embarassos.