Dues mares

Esteu pensant en tenir un nadó?

Si tu i la teva parella us esteu plantejant tenir un nadó, a Dexeus Dona us oferim un equip mèdic especialitzat que us informarà de totes les opcions que ofereix la medicina reproductiva per a les parelles de dones, i disposem de tractaments específics en el cas que ambdues vulgueu compartir l’experiència de la maternitat, com la recepció d’òvuls de la parella (Mètode ROPA), que permet que una de vosaltres aporti els òvuls i l’altra dugui a terme la gestació.

Els nostres tractaments

És una tècnica de reproducció assistida que consisteix a extreure els òvuls de la pacient (o d’una donant), fecundar-los al laboratori amb els espermatozoides d’un donant de semen, per obtenir un embrió que, posteriorment, es transfereix a l’úter matern.

Es tracta d’un procediment molt senzill i indolor mitjançant el qual es diposita el semen d’un donant a l’úter de la dona.

És una variant de la Fecundació in vitro (FIV), on una de vosaltres se sotmet a una estimulació ovàrica per extreure els seus òvuls i fecundar-los i l’altra rep al seu úter l’embrió i porta a terme la gestació. D’aquesta manera, les dues participeu activament en l’embaràs.

Marta i Paula, Barcelona

La Paula i jo fa cinc anys que ens coneixem, i les dues teníem clar el tema de la maternitat. Però ens vam començar a plantejar la cosa seriosament fa un any, quan en vaig fer 38. Ella és més jove i vam pensar que seria millor que ella gestés el bebè, però quan ens van explicar que a través del mètode ROPA podíem participar-hi totes dues, ens va semblar genial, i vam decidir que ella donaria els òvuls i jo gestaria el nadó. Volíem un centre que ens transmetés confiança i que tingués experiència. Per això vam triar Dexeus. Però a més, el tracte va ser molt familiar i ens vam sentir molt acompanyades, i això sí que t’ajuda de veritat. Ara estic de gairebé 22 setmanes i la gent que ens veu ens pregunta, «esteu embarassades?, i dieu que totes dues sou les mares biològiques?, però, com?» El nom del mètode no es coneix gaire però quan l’expliques tothom l’entén. L’únic handicap és que cal estar casada per aplicar-lo per una qüestió legal, però per a nosaltres aquest no va ser un problema.

Descobreix els nostres laboratoris de Reproducció Assistida

Obrim les portes dels nostres laboratoris i quiròfans en aquest Tour de 360 °, entra i descobreix tots els racons de Dexeus Dona.