Mètode ROPA

Què és el mètode ROPA

El mètode ROPA és un tractament de reproducció assistida per a parelles de dones que permet a totes dues ser mares biològiques. Ja que una aporta els òvuls i l’altra dur a terme l’embaràs.

Si heu decidit tenir un fill i les dues voleu participar de manera activa en l’embaràs, la millor opció és la recepció d’òvuls de la parella (ROPA). Aquest tractament es dirigeix de manera específica a parelles de dones, i permet que una de vosaltres aporti els òvuls i l’altra s’encarregui de la gestació. A més té l’avantatge que legalment les dues sou mares biològiques, i per aquesta raó tindreu els mateixos drets i deures respecte al vostre futur nadó.

Es tracta d’una tècnica àmpliament estesa, però que, actualment, a Espanya només es practica en centres privats, quan s’indica clínicament i sempre que les dones estiguin casades legalment. Catalunya n’és una excepció, atès que el Codi civil català permet l’ovodonació intraparella encara que no estiguin casades però que acreditin, això sí, el veïnatge civil català.

Quines són les fases del tractament de la donant

Una de vosaltres, segons indicació mèdica, serà la donant d’òvuls i per això haurà de fer un cicle de fecundació in vitro (FIV). Se li farà una estimulació hormonal per obtenir els òvuls.

Estimulació ovàrica

És un tractament hormonal que afavoreix la producció d’ovòcits. L’administració dura de 10 a 12 dies, és fàcil i còmoda, es pot fer a casa, però cal fer controls per comprovar l’evolució i determinar el moment òptim de l’extracció dels òvuls.
1

Punció fol·licular

És la tècnica que s’aplica per extreure’n els òvuls. Es realitza de forma ambulatòria i amb una sedació (anestèsia suau).
2

Inseminació

Els òvuls obtinguts s’inseminen amb el semen d’un donant anònim de banc. Aquest donant és seleccionat, segons determina la llei espanyola, amb la màxima similitud física amb la receptora, fent també una assignació segons idoneïtat genètica.
3

Fecundació i cultiu d’embrions

L’endemà de la inseminació podreu conèixer quants òvuls han estat fecundats ia partir d’aquell moment els embrions es mantindran en cultiu entre 3 i 6 dies. Se n’observarà l’evolució i se seleccionaran els de millor qualitat per ser transferits a la receptora.
4

Quines són les fases del tractament de la receptora

La dona receptora rebrà un tractament amb estrògens (hormones) per preparar l’úter per a la implantació de l’embrió.

Preparació de l’endometri

La receptora inicia un tractament hormonal per afavorir la implantació de l’embrió i el desenvolupament de l’embaràs. Aquest procés es pot desenvolupar de forma sincrònica amb el procés destimulació hormonal de la parella (donant).
1

Transferència embrionària

Un cop s’ha assolit el desenvolupament embrionari correcte, se selecciona l’embrió o embrions a transferir i s’insereixen via vaginal a l’úter. Es tracta d’un procés indolor i ràpid que no requereix anestèsia i no necessita baixa laboral.
2

Confirmació de l’embaràs

Entre 9 i 11 dies més tard, aproximadament, es fa una analítica per comprovar si l’embrió s’ha implantat i, per tant, si es confirma l’embaràs.
3

A qui va dirigit

El mètode ROPA es dirigeix de manera exclusiva a parelles de dones que vulguin participar de manera conjunta en la gestació d’un fill. Per fer-ho, cal una valoració mèdica.

Per aquesta raó, i per valorar les possibilitats d’èxit i detectar possibles problemes o riscos, és necessari revisar prèviament els historials mèdics i fer una exploració ginecològica completa a totes dues.

Taxes d’èxit

0%
1r intent
0%
2n intent
0%
3r intent

Per què escollir-nos

Atenció personalitzada

Us acompanyem durant tot el procés, i us oferim tractaments personalitzats i adaptats a les vostres necessitats, així com la possibilitat de contactar directament i en qualsevol moment amb el nostre equip mèdic.

Pioners en medicina de la reproducció

Ens avalen més de 80 anys d’experiència i disposem d’un equip de professionals molt qualificat i especialitzat. En el nostre centre es va gestar el naixement del primer bebè proveta espanyol (1984) i es va fer el primer tractament de donació d’òvuls a Espanya, que va culminar amb el naixement de bessonada (1988).

Àmplia experiència, qualitat i tecnologia capdavantera

Disposem d’un dels laboratoris de fecundació in vitro més importants d’Europa, on fem més de 3.000 cicles (tractaments de reproducció assistida) l’any. Posem al vostre abast els últims avenços en reproducció assistida, com la microinjecció espermàtica i el seguiment del desenvolupament embrionari en temps real (monitorització dinàmica).

Facilitats i servei d’urgències 24 hores

Totes les consultes i proves mèdiques poden fer-se al mateix centre: inseminació en consulta, sense ingrés ni anestèsia; extracció d’òvuls; laboratori propi de fecundació in vitro i andrologia. I oferim un servei mèdic d’urgències de 24 hores.

Suport psicològic en cas de sobrecàrregues emocionals

T’oferim suport psicològic en cas de sobrecàrregues emocionals, efecte molt comú entre les dones que se sotmeten a tractaments de reproducció assistida.

Testimonis

Marta i Paula (Barcelona)

“La Paula i jo fa cinc anys que ens coneixem, i les dues teníem clar el tema de la maternitat. Però ens vam començar a plantejar la cosa seriosament fa un any, quan en vaig fer 38. Ella és més jove i vam pensar que seria millor que ella gestés el bebè, però quan ens van explicar que a través del mètode ROPA podíem participar-hi totes dues, ens va semblar genial, i vam decidir que ella donaria els òvuls i jo gestaria el nadó. Volíem un centre que ens transmetés confiança i que tingués experiència. Per això vam triar Dexeus. Però a més, el tracte va ser molt familiar i ens vam sentir molt acompanyades, i això sí que t’ajuda de veritat. Ara estic de gairebé 22 setmanes i la gent que ens veu ens pregunta, «esteu embarassades?, i dieu que totes dues sou les mares biològiques?, però, com?» El nom del mètode no es coneix gaire però quan l’expliques tothom l’entén. L’únic handicap és que cal estar casada per aplicar-lo per una qüestió legal, però per a nosaltres aquest no va ser un problema.”

Més informació i preus

Truca'ns al

O, si ho prefereixes, omple aquest formulari i et trucarem nosaltres

T'informem que el responsable del tractament és Consultorio Dexeus, S.A.P. Les teves dades seran tractades amb la finalitat de contactar amb tu per concertar hora de visita en el nostre centre. En cas que expressament ens autoritzis, et farem arribar periòdicament un butlletí amb informació sobre l'activitat, serveis i novetats que puguin resultar del teu interès. Aquest consentiment pot ser revocat en qualsevol moment. En tot moment pots exercir els drets d'accés, rectificació, supressió, portabilitat, limitació i oposició davant el delegat de protecció de dades a dpd@dexeus.com. També tens dret a presentar una reclamació davant l'autoritat de control en matèria de protecció de dades. Pots consultar la informació ampliada en la política de privacitat de la web.