Search
Close this search box.
Relación tóxica ¿cómo reconocerla?

Relació tòxica, com reconèixer-la?

No és la primera vegada que sentim que una persona està en una relació tòxica o llegim informació sobre aquesta mena de vincles. Però, com distingir entre les relacions que ens fan créixer i aquelles que no? En aquest post, la responsable de la nostra Unitat de Psicologia, Sandra G. Lumbreras, ens descobreix les claus!

Què és una relació tòxica?

Una relació tòxica ses caracteritza per ser destructiva i poc saludable, generant mal o malestar a una de les parts, i fins i tot a ambdues.

Les relacions tòxiques no només es donen en les relacions de parella, també poden aparèixer entre membres de la mateixa família, entre amics, companys de treball… i també hi ha afecte, el que fa que sigui molt difícil trencar amb elles.

És important destacar que les relacions tòxiques no apareixen de la nit al dia, és a dir, sol ser un comportament progressiu (d’aquí ve que la gent ja estigui “enganxada”). També algunes d’aquestes ‘persones tòxiques’ reconeixen els seus errors o fins i tot demanen perdó, però acaben repetint una vegada i una altra els mateixos comportaments.

Com identificar-la?

Si t’identifiques amb alguna d’aquestes situacions, busca ajuda al voltant. No t’avergonyeixis, no ets tu la culpable o la que has provocat que l’altre es comporti així. Prioritza el teu benestar i construeix relacions sanes que t’impulsen cap al creixement. I recorda, qui t’estima de veritat, no et fa mal.